Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μέτρα στο πόδι

Αυτός είναι ο τίτλος του έργου που με το ΠΑΣΟΚ το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές. Η πλοκή του; Αρχίζουν να διαδίδονται θεωρίες εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ και την ευρωζώνη, η κυβέρνηση φαίνεται να μην είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τις και λίγο πριν μας σουτάρουν παίρνονται εισπρακτικά μέτρα κατευνασμού, πραγματικά στο πόδι.


Η τελευταία αυτή φορά, όμως, έβγαζε μάτια. Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού και ανακοίνωση νέων μέτρων στη ΔΕΘ ακριβώς πριν την συνέντευξη του πρωθυπουργού; Τόση πια είναι η προχειρότητα που μας δέρνει; Τόσο πολύ τους έχουμε εκνευρίσει; Έτσι θα πορευόμαστε αιωνίως;


Και όσον αφορά την προχειρότητα καθεαυτού του μέτρου διαβάζουμε: "Κατά συνέπεια το ποσό του έκτακτου φόρου που θα κυμαίνεται από το 0,5 έως 10 ευρώ ανά τετραγωνικό θα κληθούν να πληρώσουν οι χρήστες των ακινήτων, είτε είναι ενοικιαστές είτε είναι ιδιοκτήτες. Εναπόκειται, ωστόσο, όπως λένε αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σε ιδιοκτήτη και ενοικιαστή να διαπραγματευθούν για το ποιος τελικά θα το επιβαρυνθεί"


Εννοείται ότι θα γίνουν τρομερές διαπραγματεύσεις. Το τι καντήλι και κακό έχει να πέσει για το ποιος θα το πληρώσει δεν λέγεται. Και κάπως έτσι θα φτάσουμε να πλακωνόμαστε μεταξύ μας επειδή οι πολιτικοί μας άρχοντες είναι τραγικοί ερασιτέχνες. Και θα κληθούμε να πληρώσουμε διπλά αυτό τους τον ερασιτεχνισμό.


Όσον αφορά τα γκάλοπ εκεί οι κομματικοί στρατοί συνεχίζουν να επιβραβεύουν την βλακεία, την ανεπάρκεια και την διαφθορά χαρίζοντας από ένα ολόχρυσο τριαντάρι στο κάθε μεγάλο κόμμα. Μετά δεν είναι να απορείς που φτάσαμε ως εδώ.
Και που 'σαι ακόμα...

Πηγή: http://www.ramnousia.com/2011/09/blog-post_3227.html#.Tm-UWNQRSDd

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου