Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σκάνδαλο με το «ελληνικό» γιαούρτι Chobani

Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες με πρωταγωνιστή τον Τούρκο που λανσάρει το «ελληνικό» γιαούρτι υπό την επωνυμία «Chobani».


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, συνολικά 112 άνθρωποι έχουν προβεί σε έγγραφες καταγγελίες για το προϊόν καθώς όλοι τους αρρώστησαν μετά την κατανάλωσή του, σύμφωνα με το topnews.us.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης οι άρρωστοι από το συγκεκριμένο γιαούρτι είχαν φθάσει τους 170 την περασμένη Παρασκευή.

Το «Chobani» κυκλοφορεί στις ΗΠΑ ως «ελληνικό γιαούρτι», μολονότι δεν είναι καθόλου ελληνικό, καθώς το παράγει μια τουρκική γαλακτοβιομηχανία, την οποία έχει ιδρύσει ο Χαμντί Ουλουκάγια.

Την περασμένη Πέμπτη η γαλακτοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι αποσύρει από την αγορά 91 ποικιλίες των γιαουρτιών που κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και κάλεσε τους αμερικανούς καταναλωτές να πετάξουν τα συγκεκριμένα προϊόντα αν τα έχουν ήδη προμηθευτεί. Η αιτία των αλλοιώσεων στο γιαούρτι εντοπίστηκε σε έναν μύκητα.

Όσοι έφαγαν τα γιαούρτια του νιώθουν ναυτία, κεφαλαλγία και διάρροια. Οι καταγγελίες υποβλήθηκαν από ιδιώτες στην Αριζόνα, στο Delaware, στη Νέα Υόρκη, στο Οχάιο, στην Πενσυλβάνια, την Καλιφόρνια, και τη Φλόριντα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου