Σύμπτωση απόψεων διαπιστώθηκε στην πρώτη επίσημη συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τον πρόεδρο της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέα Λοβέρδο, δείχνοντας ότι έγινε το πρώτο βήμα για κοινή τους συμπόρευση.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε σε δηλώσεις του:
«Συζητήσαμε με τον φίλο, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για τα ζητήματα που έχουν σχέση, με την ανάγκη πια, να δημιουργηθεί ο χώρος του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων ότι πρέπει να δημιουργηθεί, είναι ανάγκη για την κοινωνία, είναι ανάγκη για την πολιτική. Βεβαίως, η συγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού δεν μπορεί να γίνει γενικά και αόριστα αλλά στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών και μάλιστα στη βάση συγκεκριμένου πολιτικού περιεχομένου για την παρούσα κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για το μέλλον αυτού του τόπου που δικαιούται να βαδίσει δρόμους εξόδου από την κρίση.
Ο χώρος αυτός, πολιτικά πρέπει να προσδιορίζεται με την αντίθεσή του στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και με την αντίθεσή του προς την δημαγωγία, τον λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας ή της στάσης πληρωμών. Το πρόγραμμα αυτό, η εναλλακτική πολιτική πρόταση, αναμφισβήτητα πρέπει να έχει ως άξονα την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη του τόπου και αυτά δεν είναι γενικά και αόριστα ζητήματα. Eίναι πάρα πολύ συγκεκριμένα μεγέθη, εξαιρετικά και αναγκαία προσδιοριστικά του χώρου που πρέπει να διαμορφωθεί, του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση μας. Σήμερα καταγράφουμε τη συμφωνία μας σε αυτά τα ζητήματα».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν συζητήθηκε κοινή κάθοδος στις εκλογές, ο κ. Κουβέλης απάντησε αρνητικά επισημαίνοντας ότι «συζητήσαμε μόνο αυτά τα οποία σας είπα λίγο πριν».
Παράλληλα, σε ερώτηση για το εάν το ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται στην προσπάθεια αυτή για ενιαίο κεντροαριστερό κόμμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι «βασικό στοιχείο της πολιτικής που θα δεσμεύει θετικά αυτόν τον τρίτο πόλο, το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, είναι η αντίθεση του προς στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και ταυτόχρονα η αντίθεση προς κάθε λαϊκισμό και δημαγωγία. Με σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και την κοινωνική συνοχή».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου