Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει

Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης

Το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τη χώρα.Απλά έως τώρα παρακολουθούσαμε μη δημοκρατικές πράξεις και τραμπουκισμούς από το αριστερό άκρο. Από χθές πλέον μπήκε επίσημα στο παιχνίδι και το άλλο άκρο, το δεξιό.
 Αυτή τη φορά δυστυχώς με 'φονικό'. Αυτή η κατάσταση μη περιμένετε να βελτιωθεί δεδομένου πλέον πως ο διχασμός έχει διαποτίσει σχεδόν όλα τα κοινωνικά στρώματα και κυρίως τα πιό χαμηλά εισοδηματικά.
Η λύση είναι 'οικονομική' και δυστυχώς για αυτό απαιτούνται γενναίες 'πολιτικές αποφάσεις'.Απαιτείται επειγόντως μια νηφάλια κεντρώα δημοκρατική πολιτική δύναμη με σώφρονα νέα 'πολιτικά' πρόσωπα, η οποία με όραμα και στρατηγική θα δώσει διέξοδο στο τόπο.
 Όσο η ανέχεια, η φτώχεια , η ανεργία και η έλλειψη ουσιαστικής παιδείας βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα και διαπερνούν το πετσί της κοινωνίας, ως καταστάσεις που δεν επιδέχονται βελτίωση, τα αηδιαστικά αυτά φαινόμενα θα εντείνονται έως του σημείου ενός νέου 'Εθνικού Διχασμού',οδηγώντας τη χώρα και όλους εμάς στη περιθωριοποίηση και την αυτοκαταστροφή.
Οι προαιώνιες αμαρτίες της φυλής στη χειρότερη έκφανσή τους στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου