Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Βόλος: Σε θέσεις στάθμευσης οχημάτων οι ποδηλατοδρόμοι

Σε θέσεις στάθμευσης, τόσο των αυτοκινήτων, όσο και των δικύκλων, έχουν μετατραπεί οι ελάχιστοι- για το μέγεθος και τον πληθυσμό της πόλης- ποδηλατοδρόμοι στο κέντρο του Βόλου.

Συγκεκριμένα, πλέον, εξυπηρετούν περισσότερο τους οδηγούς των οχημάτων, οι οποίοι παρκάρουν εκεί, απαγορεύοντας τη διέλευση στους ποδηλάτες.


Αυτό έχει σαν συνέπεια την κίνηση των ποδηλατιστών στους δρόμους, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των ΜΜΜ και κυρίως να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.


Χαρακτηριστικά, στην οδό Μικρασιατών, από την Παγασών μέχρι και τη Βασσάνη, σε όλο το μήκος του ποδηλατοδρόμου, είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα.


Δεδομένου πως ο αριθμός των ποδηλατιστών έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, κυρίως την τελευταία διετία, θα πρέπει αφενός, οι οδηγοί των οχημάτων να δείξουν τον σεβασμό που τους αξίζει και αφετέρου, η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία να φροντίσουν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλειά τους.


Εάν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης και οδικής συμπεριφοράς, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, πέραν του αυτοκινήτου. 


http://picantiko.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου