Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Πολώνιο στον Αραφάτ;


Το ελβετικό εργαστήριο που ερευνά τις συνθήκες θανάτου του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ το 2004 και που ήδη έχει αναφέρει ότι βρέθηκαν ίχνη του δηλητηριώδους ραδιενεργού υλικού πολώνιο-210 στα υπάρχοντά του, ζητά να ληφθούν περισσότερα δείγματα ώστε οι διαπιστώσεις του να είναι πιο πειστικές.

Ο Ταουφίκ Τιραουί που ηγείται της παλαιστινιακής επιτροπής διερεύνησης του θανάτου του Αραφάτ το 2004, δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Ραμάλα, την Τετάρτη, ότι κάλεσε το Ινστιτούτο Φυσικής Ακτινοβολίας της Ελβετίας και άλλα εργαστήρια στο παλαιστινιακό έδαφος, για να εξετάσουν τα ευρήματα.«Ζητήσαμε να έρθουν στη Ραμάλα και να κάνουν τις απαραίτητες έρευνες στα ερείπια και τα υπάρχοντά του Αραφάτ», είπε.
Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι τα εργαστήρια χρειάζονται νομικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να μπορέσουν να αρχίσουν την εργασία τους, και να ζητήσουν την άδεια από τη χήρα του Αραφάτ, Σούχα.
Η χήρα του Αραφάτ έχει δηλώσει ότι δεν έχει αντίρρηση να γίνει εκταφή του σώματος του Παλαιστίνιου ηγέτη από τον τάφο του, αλλά θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτεί το δικηγόρο της, δεδομένου ότι έχει καταθέσει μήνυση σε ένα γαλλικό δικαστήριο ζητώντας την αποκάλυψη της αλήθειας για το θάνατο του Αραφάτ.
Οι εκθέσεις από το γαλλικό νοσοκομείο, όπου ο Αραφάτ πέρασε την τελευταία ημέρα της ζωής του το Νοέμβριο του 2004, δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις για την ξαφνική ασθένεια και το θάνατό του.
Ωστόσο, έρευνα ελβετικού εργαστηρίου που αποκαλύφθηκε από το Αλ Τζαζίρα, τον Ιούλιο ανέφερε ότι βρέθηκαν ραδιενεργά ίχνη στα προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ, προκαλώντας διάφορες θεωρίες ότι το Ισραήλ μπορεί να έχει δηλητηριάσει τον Αραφάτ.
Το ελβετικό εργαστήριο ανέφερε ότι βρέθηκαν ίχνη πολωνίου-210 που σημαίνει ότι θα μπορούσε ο Αραφάτ να δηλητηριάστηκε, αλλά απαιτείται τεκμηρίωση που μπορεί να γίνει μόνο αν εξεταστεί το σώμα.Το πιο «διάσημο» θύμα του πολωνίου- 210 είναι ο Ρώσος Αλεξάντερ Λιτβινένκο, πρώην κατάσκοπος, ο οποίος σύμφωνα με βρετανική έρευνα πέθανε από ένα υλικό που ρίχτηκε στο τσάι του.
Οι γιατροί ανέφεραν ότι συνήθως, ένα από τα πρώτα συμπτώματα της δηλητηρίασης με πολώνιο -210 είναι η απώλεια των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των φρυδιών και των βλεφαρίδων. Ενώ, όμως ο Λιτβινένκο έχασε όλα τα μαλλιά του, ο Αραφάτ είχε λευκή γενειάδα όταν το ελικόπτερο τον μετέφερε στο γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο στις 29 Οκτωβρίου 2004.
ΠΗΓΗ: efimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου