Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Σε τροχιά ύφεσης η Γαλλία

Σε ύφεση ενδέχεται να βυθιστεί η γαλλική οικονομία, καθώς, εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας, το γαλλικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί εκ νέου το τρίτο τρίμηνο κατά 0,1%.

Σε ύφεση ενδέχεται να βυθιστεί η γαλλική οικονομία, καθώς, εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας, το γαλλικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί εκ νέου το τρίτο τρίμηνο κατά 0,1%.
Ήδη από τις αρχές Ιουλίου, η Τράπεζα της Γαλλίας είχε ανακοινώσει ότι αναμένει υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Εάν οι προβλέψεις της επιβεβαιωθούν, η οικονομία θα εισέλθει και τυπικά σε κατάσταση ύφεσης, η οποία προσδιορίζεται από δύο συνεχόμενα τρίμηνα υποχώρησης του ΑΕΠ. Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία εξήλθε τελευταία φορά από την ύφεση την άνοιξη του 2009.
Στις αρχές Ιουλίου, η γαλλική κυβέρνηση υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την πορεία του ΑΕΠ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει αύξηση 0,3% το 2012 και περίπου 1,2% το 2013, έναντι 0,4% και 1,7%, αντιστοίχως, που εκτιμούσε προηγουμένως.
Την 1η Αυγούστου, ο υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα στοιχεία περί ανάπτυξης, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν θα απαιτηθεί αναθεώρησή τους για το 2012.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου