Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

O Μπαμπινιώτης θέλει μόνιμο υπουργό Παιδείας!


Υπέρ της παρουσίας ενός μόνιμου υπουργού Παιδείας τάχθηκε ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, σε συνέντευξή του σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό.  

«Στο υπουργείο Παιδείας πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος που να ξέρει τα θέματα, στηριζόμενος όμως από την όποια κυβέρνηση θα υπάρχει» εξήγησε ο κ. Μπαμπινιώτης. 

Η συγκεκριμένη δήλωση θα μπορούσε να προκαλέσει πικρόχολα σχόλια για την εξουσιομανίαπου τυχόν διακρίνει τον πολιτικό, για την «μάχη» της καρέκλας του Παιδείας, μέχρι και για προσβλητικές προς τον λαό πολιτικές επιδιώξεις. Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτές οι δηλώσεις έγιναν από τα χείλη του πανεπιστημιακού καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη ανατρέπει τα δεδομένα. Ως ακαδημαικός μιλά την «ίδια γλώσσα» με τους πανεπιστημιακούς και τους καθηγητές, κατανοεί καλύτερα τα προβλήματα στην παιδεία, έχει τη γνώση να προτείνει λύσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα. 

Παρόλα αυτά, θα ήταν υποκριτικό να μην καταλογίσουμε στον κ. Μπαμπινιώτη ότι με την πρότασή του για μόνιμο υπουργό Παιδείας, στην πραγματικότητα φωτογραφίζει τον εαυτό του... σαν άλλη αυθεντία της Παιδείας στην Ελλάδα.

«Βρέθηκα γι' αυτό το διάστημα σε αυτήν τη θέση, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω σε πολλά συγκεκριμένα θέματα, να ξεπεράσουμε αντιθέσεις, να υπάρξει ηρεμία και να προχωρήσουμε» έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Μπαμπινιώτης αναφερόμενος στην υπουργοποίησή του, ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του «στρατευμένο» στα θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση. «Δεν χρειάζεται να μάθω πράγματα, γιατί μπαίνοντας στο υπουργείο ξέρω τί σημαίνει εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της, δηλαδή έχω γνώση των θεμάτων στην ουσία τους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.    

Υ.Γ: Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση, την πολιτική πολλοί εμίσησαν, την «καρέκλα» ουδείς κ. Μπαμπινιώτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου