Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο Πούτιν έρχεται στην Ελλάδα


Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα, και ειδικότερα το Άγιο Όρος, την περίοδο του Πάσχα.
Ο Ρώσος ηγέτης, έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν πολλές φορές το Περιβόλι της Παναγιάς, δείχνοντας ενδιαφέρον για τις Μονές που υπάρχουν στην Αθωνική Πολιτεία, και όχι μόνο για εκείνες που έχουν απευθείας αναφορά στη Ρωσική Εκκλησία και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Επί ημερών του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ηγεσία της Ρωσίας άλλωστε, η Ορθοδοξία μπόρεσε να ανασάνει και πάλι σε μια από τις σημαντικότερες χώρες του πλανήτη, τόσο υπό τον Πατριάρχη Αλέξιο όσο και υπό τον σημερινό Πατριάρχη Κύριλλο. Ενώ, ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για την προοπτική συγκρότησης ενός ορθόδοξου τόξου, που θα ενώνει τη Ρωσία με την Ελλάδα.
Η επίσκεψη Πούτιν στη χώρα μας την περίοδο του Πάσχα, αποκτά πρόσθετη σημασία, λόγω της χρονικής συγκυρίας κατά την οποία πραγματοποιείται. Η Ελλάδα θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, με τη Νέα Δημοκρατία να προβάλλει ως η πολιτική δύναμη που θα αναδειχθεί από τις κάλπες στη διακυβέρνηση του τόπου.
Στο νέο εθνικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί λοιπόν, η καινούρια κυβέρνηση του τόπου θα κληθεί να αναπτύξει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, για να αμβλυνθούν οι αρνητικές για την κοινωνία επιπτώσεις από την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου. Στην κατεύθυνση αυτή, η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προθυμοποιηθεί να συμβάλλει καθοριστικά, όπως έγινε αντιληπτό και από την προ μηνών συνάντηση που είχαν στη Μόσχα ο Ρώσος ηγέτης με τον Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα, η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία είναι ακόμη ανοικτό το θέμα του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού. Με νωπές τις εντυπώσεις από τη δημόσια παρέμβαση που είχαν κάνει υπέρ του κ. Εφραίμ, τόσο ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, όσο και ο ίδιος ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου