Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Απορριμματοφόρο θα κινείται με… τηγανέλαια!

Με τα τηγανέλαια που χρησιμοποιούνται στις ταβέρνες και τα εστιατόρια θα κινείται το νέο απορριμματοφόρο του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Εστιατόρων - Ψητοπωλών της πόλης.
Το συγκεκριμένο όχημα θα κινείται με βιολογικά 
καύσιμα νέας γενιάς από τα τηγανέλαια, στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας.

Πρόκειται για το πρώτο απορριμματοφόρο στην Ελλάδα που θα χρησιμοποιήσει τα βιολογικά καύσιμα νέας γενιάς και το οποίο προμηθεύτηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE +Biofuels- 2G της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της χρήσης των βιοκαυσίμων σε αστικό περιβάλλον.

Στα καταστήματα της πόλης έχουν δοθεί ειδικά δοχεία για τη συλλογή των τηγανελαίων. Τα χρησιμοποιημένα έλαια συγκεντρώνονται από το τμήμα ανακύκλωσης του κεντρικού δήμου, το οποίο με τη σειρά του τα παραδίδει στο ΕΚΕΤΑ, όπου και γίνεται η μετατροπή τους σε βιολογικά καύσιμα με μηδενικούς ρύπους.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalo!!

Δημοσίευση σχολίου