Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο Τσίπρας σε άσκηση… “επαναστατικού καθήκοντος”

Alexis-Tsipras
Η άδεια καρέκλα του Αλέξη Τσίπρα, στη σημερινή τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρώτο εξάμηνο του 2014, επιβεβαιώνει ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος την πολιτική κόντρα του με την κυβέρνηση. Όπου τέλος, βάλτε εσείς… πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός του 2014.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρίσκεται σήμερα στην πανηγυρική εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρώτο εξάμηνο του 2014, μόνο που η απουσία του αυτή δεν αιτιολογείται στη βάση κάποιας διάθεσης… ευρωσκεπτικισμού.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προχωρεί επί της ουσίας, για να επικαλεστούμε τη σχετική… ιστορική ρήση πλέον ρήση του συνηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκου Ραγκούση, σε άσκηση του “επαναστατικού καθήκοντός” του.
Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να καταδείξει τη διαφωνία του με το πως προσεγγίζει η κυβέρνηση Σαμαρά την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ίδια στιγμή να εξωτερικεύσει τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι αναβλήθηκε η άφιξη στην Ελλάδα της “Ευρωπαϊκής Εξεταστικής”, που διερευνά τις ευθύνες της τρόικας για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις χώρες κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, όπου εφαρμόστηκαν Μνημόνια.
Η στάση αποχής του Αλέξη Τσίπρα, διαλύει και τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για τη συνολική στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση μιας συναινετικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Η συναίνεση… αγνοείται, κάτι που σημαίνει ότι οι πρόωρες εκλογές έρχονται πιο κοντά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου