Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΜ

Μεταβολές στη συχνότητα των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών θα υπάρξουν από αύριο, μέχρι και τη Δευτέρα λόγω των εκλογών. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αύριο και τη Δευτέρα θα ισχύσει, εκτάκτως, δρομολόγηση, βασισμένη στο...
πρόγραμμα του Σαββάτου.

Για τις γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ενώ προβλέπεται ενίσχυση των δρομολογίων, ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση.

Σε ό,τι αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, θα παραταθεί κατά μία ώρα το ωράριο λειτουργίας των γραμμών 2 και 3 του Μετρό. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες αναχωρήσεις από τον σταθμό στο Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα πραγματοποιηθούν στη 01:20 ξημερώματα Δευτέρας.

Για τη γραμμή του Τραμ, προβλέπεται, το Σάββατο και την Κυριακή να εκτελούνται τα δρομολόγια ανά 25 λεπτά, αντί ανά 20 λεπτά, σε όλες τις γραμμές. Τη Δευτέρα τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 20 λεπτά, αντί ανά 15 λεπτά, σε όλες τις γραμμές.

Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που προτίθεται να ταξιδέψει για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αυξάνει τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων, ανάλογα με τη ζήτηση, στα τρένα που ήδη κυκλοφορούν την Πέμπτη, την Παρασκευή, καθώς και τη Δευτέρα, για να διευκολύνει την επιστροφή των ψηφοφόρων.

Στο μεταξύ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χορηγεί έκπτωση 30% σε όλους τους επιβάτες της μέχρι και τις 9 Μαΐου, προκειμένου να μεταβούν στις περιφέρειές τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η έκπτωση ισχύει για όλες τις αμαξοστοιχίες καθώς και τους συρμούς του Προαστιακού.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διευκρινίζεται ότι η παραπάνω έκπτωση δεν ισχύει για τα εισιτήρια προσφοράς που εκδίδονται μέσω Διαδικτύου και δεν προστίθεται στις ήδη ισχύουσες εκπτώσεις προέκδοσης εισιτηρίων.

Σε τροποποιήσεις δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων προχωρούν ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ειδικότερα, θα παρατείνουν το χρόνο παραμονής τους στα λιμάνια ώστε οι πολίτες να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαιώμα και στη συνέχεια να επιβιβάζονται στο πλοίο για την επιστροφή τους στον Πειραιά ή για τη μετάβασή τους σε κάποιο άλλο νησί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου