Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: Mέγα λάθος του Παπανδρέου το «λεφτά υπάρχουν»

Αποστάσεις από κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου κράτησε ο πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο MEGA, ρίχνοντας ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό.


Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ήταν λάθος το «λεφτά υπάρχουν» του κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η φράση αυτή δημιούργησε εξάμηνη ραστώνη της κυβέρνησης που οδήγησε στο να μην ληφθούν άμεσες αποφάσεις.

"Έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα που θα μάζευαν το έλλειμμα και θα έπειθαν τις αγορές, αλλά εμείς νομίζαμε ότι ακόμα και με παροχές μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση", είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:

"Το πρώτο μνημόνιο ήταν ελλιπές. Αντιμετώπιζε το πρόβλημα δανεισμού και όχι τη μείωση του χρέους. Στο πρώτο μνημόνιο προσφύγαμε κατ' ανάγκη, σε μία περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε και έναν Τρισέ υπέρ του δέοντος συντηρητικό". Πρόσθεσε δε πως δεν ήταν αυτός που το διαπραγματεύτηκε, καθώς ήταν υπουργός Άμυνας. Εξάλλου, όπως είπε, ήταν εναντίον της προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης εξαρχής.

Ο πρόεδος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι ήταν λάθος το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς το όλο θέμα θα μπορούσε να λυθεί με πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής, δηλαδή με 180 ψήφους υπέρ.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και την προεδρία του Κόμματος, είπε ότι ήταν καθαρή πράξη ανάληψης πολιτικής ευθύνης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για «εμμονή στην πρωθυπουργία» θεωρώντας ότι «η χώρα κάτι του χρωστάει».

"Ας είμαστε σοβαροί. Δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοδυναμία. Προ πέντε μηνών, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δε θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό του πλειοψηφίας. Είναι γραφικός και παλινωδεί συνεχώς", είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος είπε ότι η μόνη λύση που βλέπει είναι να βγει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, ωστέ να μπορέσει να πάρει διερευνητική εντολή για μια πραγματική συμμαχία.

"Δε με ενδιαφέρει να γίνω πρωθυπουργός. Θέλω απλώς να προσφέρω στον τόπο. Με μια διερευνητική εντολή στις εκλογές, θα μπορούσα να δω με ποια κόμματα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προοδευτική κατεύθυνση και διεκδιτική στάση απέναντι στην τρόικα".

Μάλιστα, προέβλεψε ότι σε περίπτωση που δε βρεθεί λύση στις εκλογές της 6ης Μαϊους, αυτό θα σημάνει την διάλυση της οικονομίας και του κράτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου