Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Θα διπλασιαστεί το κατά κεφαλήν εισόδημα των Κυπρίων...


Τουλάχιστον μισό τρισ. δολάρια η αξία του κοιτάσματος στο Οικόπεδο 12...Διπλασιασμό του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Κυπρίων «βλέπει» ο Καθηγητής Μ. Οικονομίδης καθώς όπως υποστηρίζει σε περισσότερα από 450 δισ. δολάρια αποτιμάται η αξία του κοιτάσματος στο οικόπεδο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μιχάλης Οικονομίδης, καθηγητής του Cullen College of Engineering του Πανεπιστημίου του Χιούστον, στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» εάν τα χρήματα αυτά διοχετευτούν σωστά στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία, θα διπλασιαστεί και, σε βάθος χρόνου, θα τετραπλασιαστεί το κατά κεφαλήν εισόδημα των Κυπρίων. Κατά τον καθηγητή, στο οικόπεδο 12 υπάρχει και πετρέλαιο, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, οι οποίες όπως σημείωσε δεν διαφέρουν από αυτές της Noble, αγγίζει τα 3,7 δισ. βαρέλια.

Σε ότι αφορά τις γεωπολιτικές ισορροπίες, ο κ. Οικονομίδης θεωρεί ότι η Κύπρος δεν πρέπει να εξαρτηθεί από την Ρωσία, την οποία θεωρεί ως «δούρειο ίππο κατά των Κυπριακών συμφερόντων»...



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου