Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Κατά της πειθαρχικής δίωξης το πρυτανικό συμβούλιο...


Το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τάχθηκε κατά της άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του προηγούμενου πρυτανικού συμβουλίου για το θέμα της ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας.

Σχετικό αίτημα υπέβαλε ο υφυπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γ. Πανάρετος, βασιζόμενος στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και το ΣτΕ δικαίωσε το Ίδρυμα δυο φορές με αποφάσεις του, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας.

Τα μέλη του πρυτανικού συμβουλίου υποστηρίζουν επίσης ότι από το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης νόμιμης διαδικασίας ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας, το ελληνικό Δημόσιο - και κατά συνέπεια ο Έλληνας φορολογούμενος - «ωφελήθηκαν κατά περίπου 370.000 ευρώ για την περίοδο Δεκέμβριος 2007 - Δεκέμβριος 2009, σε σύγκριση με την προηγούμενη διετία, ενώ επιπρόσθετα οικονομικά οφέλη για τον Έλληνα φορολογούμενο συνεχίζονται έως και σήμερα».

Πηγή: press-gr.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου