Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ρεκόρ παραιτήσεων δημοσίων υπαλλήλων χθες και σήμερα - Φεύγουν κατά χιλιάδες


Μαζικά εγκαταλείπουν το Δημόσιο οι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Χιλιάδες είναι οι παραιτήσεις που έχουν υποβληθεί στους προϊσταμένους των υπηρεσιών σχεδόν όλου του Δημοσίου καθώς οι υπάλληλοι πανικόβλητοι, τρέχουν να προλάβουν να βγουν στη....

σύνταξη πριν αυτή μειωθεί σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο νέο μισθολόγιο και θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου. Όπως αποκάλυψε στο Νewsit o γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος "οι νέες ρυθμίσεις και ιδιαίτερα αυτό που ανακοίνωσαν για τις μειώσεις των συντάξεων αλλά και τις μειώσεις των μισθών στο δημοσιο, έχει προκαλέσει πανικό και τρομοκρατία σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι πανικόβλητοι καταθέτουν σωρεία αιτήσεων παραίτησης. Σήμερα φαίνεται πως είναι πολλές οι χιλιάδες, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός αλλά σίγουρα είναι πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι.

Γνωρίζοντας βέβαια οι εργαζόμενοι οτι πρέπει η πρώτη παραίτηση να έχει απόσταση 15 ημερών από τη δεύτερη, έσπευσαν να καταθέσουν και χθες και σήμερα και ενδεχομένως και αύριο αυτές τις αιτήσεις για να προλάβουν την έναρξη του νέου μισθολογίου που από ότι λέγεται θα εφαρμοστεί απο την 1η Οκτωβρίου. Με πληροφόρησαν το μεσημέρι οτι οι αιτήσεις μόνο στην κεντρική υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι περίπου 150 και κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Υπουργείο Γεωργίας. Δεν υπάρχει υπηρεσία που να μην έχει δεχτεί αίτηση παραιτησης από τους εργαζόμενους. Όσοι έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα σπεύδουν να σώσουν τις μεγάλες μειώσεις που φαίνεται ότι φέρνει το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς και οι μειώσεις με το νέο μισθολόγιο".

Σύμφωνα με τον κανονισμό του δημοσίου όπως αποσαφήνισε ο κύριος Ηλιόπουλος ένας δημόσιος υπάλληλος πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του 2 φορές. Πρέπει να περάσουν 15 ημέρες από την πρώτη παραίτηση μέχρι τη δεύτερη και γι' αυτό οι υπάλληλοι κάνουν αγώνα δρόμου να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία έως το τέλος του μήνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου